Jakiś czas temu ze znajomym przypadkowo wpadliśmy na stronę Biesiadowo, a następnie natknęliśmy się na filmik promujący Crazy Piramid Pizza (patrz w stopce "Produkcja Pizzy Rożek - Zobacz Filmy"). Z góry uprzedzam, że nie jest to żadna akcja typu czarny PR jednak nie było możliwości skomentowania filmu stąd mój komentarz we wpisie. Oczywiście rozumiemy zablokowanie możliwości komentowania jak i oceny. Przecież konkurencja nie śpi i zaraz posypałaby się fala krytyki jak to zwykle bywa w polskich realiach biznesowych. A nawet jakby była możliwość komentowania to nieprzychylne treści usuwane byłyby po jakimś czasie. Też zauważyliście tą tendencję? Często firmy mają komentarze produktu czy usługi czy czegokolwiek innego i w większości przypadków oczywiście są to tylko pozytywy. Nie dziwi Was to? Na upartego jak ktoś będzie chciał poznać przykłady takich firm co kasują negatywne komentarze to proszony jest o kontakt. Z chęcią wskaże kilka.
Wracając do głównego tematu. Mamy sobie takie oto dwa materiały propagandowe:
To fajnie, że mają swój patent choć odnoszę wrażenie, że ta maszyna jest lekko niedopracowana. Zwróćcie uwagę na 0:50. Chodzi mi o lekko problematyczny moment wyjmowania tego rożka. Swoją drogą jakby dobrze zamontować tą wyciskarkę czy jakby to inaczej nie nazwać to można byłoby się spokojnie na niej powiesić Od taka inna forma szubienicy. Oczywiście odpowiedź brzmi "nie" dla osób z grona psychologów i tych z pogotowia dla samobójców. Swoją drogą śmieszna nazwa. Komicznie to brzmi: "powiesił się na maszynie do wyciskania rożków". Dobra lecimy dalej. Zastanawia mnie także to czy w każdym lokalu jak robią placki (dla niewtajemniczonych pizze) czy takie cuda pracownicy zawsze noszą rękawiczki? Nie wydaje mi się Tak samo pewnie w mało którym lokalu myję się ręce po każdym przejściu z innego pomieszczenia. Potem w 1:52 leci sosik, który wygląda jak keczup? Dalej mowa jest o przekładaniu składników. Dziwie się, że nie pokazano więcej składników. Raptem mamy 5 misek w tym jedna z serem, jedna z papryką i reszta z mięsem? To na środku wygląda jak parówki czy tylko mi się tak wydaje? Tam była także mowa o estetyce o ile się nie mylę. Czy te ścinki przypadkiem nie lecą potem do kolejnej kulki z ciastem? Jeżeli tak jest to nie tylko estetyka ale i oszczędność! Swoją droga ciekawe ile stopni ma ten piekarnik, że wkłada się tam rożka w "kubeczku". Ciekawe jak on wpływa na proces ogrzania składników w dolej partii produktu.
Drugi film jest prawie identyczny jak pierwszy z tą różnicą, że mamy maszynę służącą do zrobienie 4 rożków jednocześnie - wow. A teraz mały trik. Alkohol czyni cuda! Zwiększa się percepcja! Zacznijcie oglądać od 0:56 drugi filmik. Zwróćcie uwagę na rożki. Na 1:10 elegancko widać, że jeden rożek został w środku Nagle magicznym trafem w 1:12 po małej "stop klatce" nieszczęsny rożek wyłania się z piekła piekarnika i pojawia się na tym czopku czy jakby tego nie nazwać! Trzpieniu? Śmieszne, prawda? Moim zdaniem powinni powtórzyć ujęcie tak aby chociaż zachować pozory. To chyba źle o nich świadczy, że im się nie chciało i po prostu usunięto niewygodną scenkę? Swoją drogą chciałbym zobaczyć fabrykę, w której masowo produkuje się takie rożki, a potem mrozi i rozsyła do supermarketów Wcześniej ten Pan mówił coś o małej ilości sera, prawda? Czy przypadkiem na 2:15 nie rzuca go za dużo? Już nie wspomnę na końcu! Trzeba było więcej tej papryki tam wsadzić
Na koniec jeszcze kilka złośliwych uwag. Na stronie Crazy Piramid Pizza w tle mamy egipskie motywy. Zastanawia mnie jakie ma to powiązanie tematyczne z pizzą? Chyba żadne ale co tam! W końcu to produkt włoski. Dobrze, że chociaż sygnalizują to flagą tego kraju jako odnośnik do włoskiej wersji strony.
Sprawa numer dwa. Najedzcie sobie myszką na "Franczyza", a następnie "Zobacz Przyczepę 360°" - ojej 404 błąd.
Sprawa numer trzy. Na tej stronie jest oferta pracy. Mając własną domenę nie rozumiem sensu tworzenia skrzynek na WP... Mam na myśli:
Cytat:
CV prosimy przesyłać na e-mail: biesiadowokielce@wp.pl
Swoją drogą jak skopiujecie cytat i spróbujecie wyszukać w Google to nie znajdziecie. To samo tyczy się strony kontaktowej.
Sprawa numer cztery. Pamiętam jak w Chełmie otworzyli lokal to na początku było biednie. Placka pod koniec działania dnia nie dostaliśmy niestety No i wybór piwa na początku był strasznie ograniczony, bo raptem dwa do wyboru. Nie wiem jak teraz ale mam nadzieję, że się polepszyło.
Pizza oczywiście bycza żeby nie powiedzieć duża. W sam raz do zapychania żołądka podczas chlania, o przepraszam powinienem napisać picia, spożywania, delektowania się itd. alkoholu
rzecz jasna. Nieszczęsna poprawność polityczna! Szkoda, że na początku istnienia lokalu trzeba było czekać stanowczo za dużo, bo jakieś 2 lub 2,5 godziny. Ważne, że teraz dowóz szybciej funkcjonuje.
No to tyle jeżeli chodzi o ironie, szyderę, sarkazm czy cokolwiek innego Apropo szydery to mój kochany Word nie zna takiego słowa. To samo tyczy się apropo i franczyza
A na koniec jak (nie)zawsze mam bonus. Rzućcie okiem na raporcik stąd. Osobiście preferuje Halo Pizza jednak nie ma to znaczenia. Jakby tak połączyć wszystkie plusy z każdej z pizzerii w mieście to były lux.
Komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. W trosce o zachowanie poziomu dyskusji wszystkie komentarze podlegają akceptacji przed ich publikacją dlatego proszę cierpliwie czekać aż komentarz zostanie opublikowany.
DragOn
Dodano 12.05.2012r. o 13:14
Obecnie wszystko to chemia.
Wiem na przykladzie ryby, poniewaz dodaje sie do niej
skladniki zeby byla pulchniejsza i ciezsza, chyba ze zjesz
swieza bez obrobki chemicznej czy jak to nazwac.
Polska czy Nie-Polska chemia jest wszedzie.
CapaciousCore
Dodano 11.05.2012r. o 03:14
No tak, teraz sobie przypomniałem kim jesteś.
Mam zdrowe podejście do sprawy, bo aktualnie jedzenie w sklepach czy lokalach to padlina. Nie zastanawiałeś się dlaczego tak tanio? Do interesu się nie dokłada, bo musi być rentowny więc używa się tanich składników. Pierwszym lepszym przykładem z brzegu jest "ser przemysłowy". A może powiesz mi, że wędliny od 10 do 30 zł są zdrowe? Trzeba być naiwnym żeby w to wierzyć. Cena prawdziwej wędliny zaczyna się od 50-60 zł. Odnoszę wrażenie, że nie masz bladego pojęcia o gastronomii. Proponuje pojechać do Włoch i zjeść parę placków, a potem porównać z Polską. Może i smakowity jest z kuraka jednak niezależnie z czego jest to nie masz pewności jakiej chemii użyto do produkcji wyrobu.
DragOn
Dodano 05.05.2012r. o 09:19
Ja nie mam mozliwosci zjedzenia takiego przysmaku (mieszkam zagranica).
A co do kebaba to dziwne masz podejscie do zywnosci, tak jakbys twierdzil
ze pizza prawdziwa tylko we wloszech, zapiekanka tylko w polsce...itd
Kebab to kebab - prawdziwy kebab to jest z barana, ale z kuraka jest smakowity :>
CapaciousCore
Dodano 04.05.2012r. o 03:12
Pewnie można Może pomyśl jak sobie takiego rożka zamówić jeżeli masz lokal w okolicy. Dla mnie kebab to tylko z lokalu gdzie prawdziwy Turek kucharzy.
DragOn
Dodano 04.05.2012r. o 03:07
Zjadłbym tego rożka, zajebista sprawa...w takim czyms mozna tez kebaba sprzedawac :>
DragOn
Wiem na przykladzie ryby, poniewaz dodaje sie do niej
skladniki zeby byla pulchniejsza i ciezsza, chyba ze zjesz
swieza bez obrobki chemicznej czy jak to nazwac.
Polska czy Nie-Polska chemia jest wszedzie.